Deze website gebruikt analytische cookies om inzicht te krijgen in de populariteit van de aangeboden artikelen (webstatistieken). Persoonlijke gegevens van bezoekers worden niet vastgelegd.

Energiebeleid, duurzaamheid en groene groei

Het economietijdschrift TPE Digitaal heeft een themanummer gewijd aan energiebeleid, duurzaamheid en groene groei. Zie http://www.tpedigitaal.nl/.


Innovaties voor duurzame ontwikkeling in theorie en praktijk

Bij Springer verscheen een nieuw boek van Yoram Krozer: "Theory and Practices on Innovating for Sustainable Development". Aan de hand van concrete voorbeelden belicht hij de initiatieven van en de interacties tussen de verschillende actoren die bij duurzame innovaties betrokken (kunnen) zijn. Zie http://www.springer.com/us/book/9783319186351.


Economie en ecologie in het Eems-Dollard-estuarium 

Overheden, waterbeheerders, milieu- en natuurorganisaties, havens en bedrijven in het Eemsgebied hebben zich verenigd in het Programma ‘Economie & Ecologie in Balans Eems-Dollard’. In het kader van dit programma wordt een Nieuwsbrief uitgegeven. Zie http://www.ee-eemsdelta.nl/


Instrumenten van EU-klimaatbeleid

'Essential EU Climate Law' is een nieuwe inleiding in het Europese klimaatrecht. Het boek is geredigeerd door onder andere milieu-econoom en politicoloog Edwin Woerdman (hoofddocent Rechtseconomie) en juriste Martha Roggenkamp (hoogleraar energierecht), beiden verbonden aan de Rijksuniversiteit Groningen. Het boek geeft een overzicht van de juridische aspecten van alle doelen en instrumenten die de EU inzet om klimaatverandering te bestrijden. Dit varieert van emissiehandel tot subsidies voor hernieuwbare energie en energiebesparingsmaatregelen. Ook wordt de impact besproken die deze doelen en instrumenten hebben op de regulering van het energienetwerk. Het boek legt de juridische haken en ogen bloot van het huidige Europese klimaatbeleid alsmede de inefficiënties die deze met zich meebrengen. Zie http://www.e-elgar.com/shop/essential-eu-climate-law.

 

Ga direct naar alle artikelen over:

nME icon overheid groot 3d4

Overheid

nME icon bedrijfsleven2 groot

Bedrijfsleven

nME icon onderzoek groot

Onderzoek

nME icon opinie2 groot

Opinie en debat