Deze website gebruikt analytische cookies om inzicht te krijgen in de populariteit van de aangeboden artikelen (webstatistieken). Persoonlijke gegevens van bezoekers worden niet vastgelegd.

Economische inzichten voor het EU-waterbeleid

Zo'n 80 Europese economen, sociale wetenschappers, beleidsmakers en belanghebbenden discussieerden begin 2023 in Rotterdam over de vernieuwing van het Europese waterbeleid. Naast de presentatie van een breed palet aan goede praktijkvoorbeelden en inspiratiebronnen werd vooral vooruitgekeken: hoe moet het waterbeleid er de komende twintig jaar uitzien en welke rol hebben het economische en sociale denken hierbij? Zo werd er onder andere gepleit voor een breder gebruik van natuurlijke kapitaalrekeingen, gebruik van goed oinderbouwde scenario's, een bredere welvaartsbenadering, het internaliseren van externe effecten en meer gebruik van milieubelastingen. Het verslag plus bijlagen geeft een mooi overzicht van state-of-the art economsich gedachtegoed  in het waterbeheer. Zie: Refreshing H2O  Policy – An EU workshop. Informatie: Rob van der Veeren, Rijkswaterstaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .


Nul procent btw op groenten en fruit - een goed idee?

In het regeerakkoord heeft de huidige coalitie afgesproken de btw op groente en fruit te verlagen van 9% naar 0%. Leon Bettendorf van het CPB betoogt in een column dat dit geen goed idee is.

 

Ga direct naar alle artikelen over:

nME icon overheid groot 3d4

Overheid

nME icon bedrijfsleven2 groot

Bedrijfsleven

nME icon onderzoek groot

Onderzoek

nME icon opinie2 groot

Opinie en debat